• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOCA - program, predavanje na ZRF-u 2008

Autor 9A6ZT, 21. Kolovoz 2008, 22:29:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CY

Citat:Sjećam se kad je jedan naš aktivator u jednom danu aktivirao 12 otoka, a jednan od tih otoka je bio u eteru točno 12 minuta.  Za to vrijeme čak ni Dean kojem je QRL od PPS udaljen 100-tinjak metara nije uspio napraviti QSY. 
7YY

Netočna informacija, ja sam tada bio na godišnjem odmoru i odradio sam taj dan svih 12 otoka..... :P   , a u 03:48z sam mu bio prva veza u tom njegovom IOCA pohodu  :).  Tada to nije bilo problem jer je uvjet za priznavanje aktivacije bilo 25 otoka (koliko se sječam, tek nakon toga je odlučeno da to bude 40qso, na kraju 50qso).
   Iskreno, želja mi je ''skinuti'' taj njegov rekord, što sam pokušao lani 17.8. , no aktivirao sam samo 9 otoka jer je na moru teško naći domaćeg skipera, koji bi ustao prije 9h da tamo nekog zadrtog turista vozi po moru.
U 19h već mu je dosadilo (meni nije) pa smo morali natrag na kopno... :(

Citat:Biti će tiskane tipske IOCA qsl karte

odlična ideja ! ! !

Citat:Oni kojima nije stalo imati "paper in hand" a žele i malo uštediti na svojim qsl kartama biti će dovoljno poslati izvod iz loga aktivatoru. a aktivator će na isti način vratiti lovcu.
Čak i meni okorjelom qsl-ašu se čini malo bez veze poslati Tomu 40-tak karata za njegov IOCA mega tour.

to se u praksi tako i radi, pošalješ popis svih rađenih otoka sa aktivatorom, on to pregleda, i potpiše se na popis te ti ga vrati natrag. Dobra (bi) praksa je i to što se taj popis priljepi za jednu original kartu aktivatora na kojoj piše ...vidi popis sa XX brojem veza, a treba upisati i znak lovca na QSL.
Tada se uštedi na No (broj) slanju karata, ali jednu ipak treba priložiti kao dokaz potvrde popisa. Ovako, popis i ja mogu sam sebi ''falsificirati''  hi, a u današnje vrijeme sve je moguče ičekivati.

pozdrav

Dean 9A5CY

9A7YY

Bravo Mladene.
Podržavam tvoj prijedlog.
Uvijek sam govorio da čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek. ;)

PS.
Plakete bi trebalo podijeliti u dvije kataegorije. Jutarnje i poslijepodnevne, za zaposlene i nezaposlene.  ;D ;D

PPS
Ovo gore o čovjeku i magarcu je dalmatinska poslovica koja govori o tome da dvojica uvijek više znaju nego samo jedan.
Ako je to netko drugačije shvatio nadam se da ga nisam  povrijedio, ako jesam isprika.

S52DK

Hoj! :)

Nisam baš oduševljen sa brojem QSO koje treba odraditi, da bi se otok priznao kao da je aktiviran. Naime operatori koji rade sa QRP stanicom moraju puno više truda da ulože da bi napravili tih 50 veza. Ali 50 još ide, a 100 bi bilo malo mnogo. Ja sam ove godine išao na tri otoka ali po novim pravilima sam aktivirao samo jedan. Baš i nije bilo propagacija :(. Jednom sam i sumničao u opremu, jer nakon pola sata zvanja CQ nije bilo odaziva. Sa 100 W bi sigurno bilo bolje. Tako, da bi ako se poveča broj veza za priznanje aktivacije potrebno razmišljati i o QRP kategoriji ;).

73 DE Robi, S52DK

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.

9A9L

HI Robi.
Imas jedno jednostavno rjesenje. Nazoves nekoga na mobitel i da te spotira na clusteru ili uzmes VIP broadband karticu i online si za spotiranje na cluster. Ionako nosis laptop sa sobom na otoke. Ko je vidio vise pisati na zgance.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5ST

Malo mi je ovo nekako smišno sa QRPom.Iden na otok,znan da je teško napravit kvotu i još sam QRP.
Za takav rad bi trebalo debelo skinit kvotu.
E tek bi nas onda puno postaja radilo.
Jeli postoji diploma za QRP u IOCAi ?
73 de 9A5ST
Zeky

9A7YY

Citat: S52DK  u 24. Kolovoz 2008, 17:28:33

Nisam baš oduševljen sa brojem QSO koje treba odraditi, da bi se otok priznao kao da je aktiviran. Naime operatori koji rade sa QRP stanicom moraju puno više truda da ulože da bi napravili tih 50 veza. Ali 50 još ide, a 100 bi bilo malo mnogo. Ja sam ove godine išao na tri otoka ali po novim pravilima sam aktivirao samo jedan. Baš i nije bilo propagacija

A što da je bilo propagacija? Začas bi napunio log čak i sa QRP.

Nema propagacija nema veza, bad luck  Treba i na to računati.  ;)

9A5ST

Svidija mi se oni predlog od 9A2NA,pogotovo oni o najboljoj akivaciji u godini.
Za ovo bi trebalo izmislit neku vrlo primamljivu nagradu!!!
Samo bi anketu izbacio,a stavio aktivaciju sa najviše QSOa po jednom CIu.
73 de 9A5ST
Zeky

9A3MR

9A2NA me preduhitrio, i meni je pala na pamet ista ideja dok sam se dosađivao čekajući da HA5TAA i HA5AZZ aktiviraju jedan već do zla Boga aktiviran otok. Godišnje nadmetanje bi unijelo dodatan žar u IOCA program. Točka 5 sa anketom je možda na klimavim nogama, ostalih 4 OK, lako je za obračunati...karta kanta...

Pozdrav
Rolando 9A3MR

DJ2MX

Dali ima Brankovo, 9A7YY IOCA predavanje u pisanom (elektronskom) obliku za nas koji nismo bili na ZRF-u?
Kao lovca i aktivatora zanimaju me buduce promjene IOCA programa.

73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX