• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Porer, Kolona,...

Autor 9A6AA, 12. Svibanj 2008, 07:31:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Citat: 9A7WA  u 12. Svibanj 2008, 23:30:10

Zamislite da je qsl manager iz Dubrovnika i dolazi u metropolu po
karte, ne zvuči baš najbolje.
                        73   de   9A7WA
To je bio jedan od "razloga" zašto su odbili ponudu mog matičnog kluba Ante Jonić (sada Split) 9A1AKL iz Splita, još prije rata, za "udomljavanje" biroa.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6R

Nemože.Sve mora bit u Metropoli da se ima pod kontrolom.Sve druge sredine su zaostale u razvoju oli ti ga provincija.Tako je bilo i u starom Rimu.Svi putevi su vodili u Rim !

73,9A6R,Split,Dalmacija
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Ti bi meni, Reni, ovdje osniva ogranak Dalmatinske akcije, malo morgen!
Oli si zaboravija da je prvi izvještaj policije bija da su u prostorijama DA, na vrhu Bosanske, našli Jemence.
Vidiš, odatle korijeni naših (ne)prilika na web-u. To su ti Jemenci! Jel' ti sad jasno?

73, Koki 9A2JG

9A6R

Nebi ja ništa osniva nego malo podijelija uloge i drugima a ne samo njima!
Osim toga ideju regije imaš odavno u Istri,pa to se odavno zna.Jer šta  onaj u Metropoli zna o našim problemima a u konačnici baš ga i briga to to.Njima je važno da im bude dobro a za ostale im se fućka.

73,9A6R

9A2JG

Javija mi je Tom, oni su danas na otoke i otočiće oko Rovinja, QRV iza 1300 lokal, neću pulitiku u ovu butigu!
Čin ti pišeš metropola s velikin M, tebi je straj u kostima. Tako ti je i kad mali (ka naš) narodi dođu u dvorac Hofburg u Beču, di je sjedište OESS-a, trijumfalna kapija je onako grandiozno napravljena da bi se onaj pripadnik malog naroda osjećao još manji. Nije Vrane bija lud!
Dva najčešća imena u Dalmaciji na F, Vrane i Pilip!

73, Koki 9A2JG

P.S. A šta je Reni, nisi se ni pofalija da ti je Emir snimija fotku za QSL-ku!
To je pravi prijatelj. Vidiš, to moramo saznavat iz njegovog pera!

9A6R

Je dao mi je i ja sam mu se zahvalio na tome,odmah.U čemu je problem?Što bi sad trebalo još učiniti da on bude zadovoljan?Da mu se ugađa ko čiru na guzici?

9A6R

9A7YY

Citat: 9a4qv  u 12. Svibanj 2008, 23:56:18
Citat: 9A7YY  u 12. Svibanj 2008, 19:57:23

Nautičke karte nisu primjerene da bi se na temelju njih radila IOCA lista.
To bi bilo kao kad bi diplomu hrvatskih recimo dvoraca temeljili na auto karti.

Majstore sa mora, pa reci nam onda sto bi to bilo primjereno, a da je u skladu sa zakonom i da ne kosta hrpu Kunica ili Eura?
Bas me zanima, da neces mozda platiti ortofoto ili GIS datu?

QV

Adame, nautičke karte nisu primjerene da bi se na njima temeljila IOCA lista zbog toga što se na nautičkim kartama RH u mjerilu 1 : 100000 koje se koriste kao dosadašnji izvor nalazi poimenice navedeno svega 843 otoka od 1246 koliko ih ima u teritorijalnom moru RH.

Dakle nedostaje ih 403 ili 32,43 %.
Zanemarivo zar ne?

Ni nautičke karte nisu besplatne, pa je onda bespotrebno spominjanje Gis date i sl.  :)

Puno uspjeha u konstruktorstvu, od srca.

9A4QV

Branko pozdrav,

sve je to točno što si ti naveo, ali kad se nešto kritizira ili karakterizira kao neprimjereno onda bi trebalo ponuditi neku alternativu i riješenje problema ako ga ima, a ako ga nema onda je bespotrebno navoditi sto sve ne valja u sustavu jer takav popis bi bio jako jako dugačak....

Da se vratimo na problematiku, kako bi ti riješio taj problem koji spominješ?
Hvala na zeljama za uspjehe, by the way kazes da si u 30 godina oplovio Jadran uzduž i popreko, ja sam to slično napravio ali malo šire, cijeli svijet, tako da mi je problematika oko karata i svega ostaloga jako dobro poznata.

Dakle prijedlozi naprijed, ostali stoj  ;D

GL i sretno u IOTI

QV