• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Nasa PRmreza u danasnjem stanju

Autor 9A2RI, 03. Ožujak 2007, 11:59:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4GL

Pozdrav,

Citat: 9a7pss  u 16. Rujan 2007, 11:19:57
Vidim da nesto eksprementiras na 5 ghz link fersv-zaprud pa napisi ovdje koju recenicu
o tome

Heh, 5GHz mi i nije neki eksperiment. Eksperiment je znanstvena metoda, a ja sam kupio opremu, spojio i radi, kao pravi consumer :) Eksperiment mi je zapravo testiranje AX.25 i LinSV-a na 2.6.x Linux kernelu, jer naime FERSV radi još na 2.4.x kernelu, a problem je što više ne možeš updatirati ništa ako imaš taj stari kernel. Kad proglasim testiranjem uspješnim i skupim vremena, onda ide ažuriranje FERSVa.

jel se to stvara kakva nova packet radio mreza ili...
Ideja nije nova, no kritične mase nema, a ni kritičnog pojedinca koji će sve sam :)

Kad zovemo sa fersv sopot supervozelj ti stvara petlju
pa malo pogledaj o cemu se radi
Taj problem mi je poznat, dugo sam to analizirao i shvatio da nemam tehničko riješenje za to. Događa se 15min nakon restarta nekog čvora.

i obavijesti sysop. zagija da ne radi fersv-zagi jer onaj koji bi trebao biti sysop. (tuna)
to vise ne radi

Ne treba ga obavještavati, jer zna, no zbog profesionalnih i privatnih obaveza nema vremena baviti se tim problemom. No problem možda i nije na ZAGIju, možda je na FERu. Drugi čovjek koji je u stanju problem riješiti je zauzet obavezama na faxu, ispitni rokovi... A i volje za takvo nešto je sve manje...

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A6R

Da sad sam se konektirao i radi.Ali dugo nije.I kad ga se već vratilo zašto se nije to moglo negdje ovdje na WEB-u obznaniti a razne gluposti se tu piskaraju(ne kažem o PR-u).
Ja već dugo idem direkt u Ćelavac(ZADAR)sa dosta velikom snagom jer me on ne čuje sa malom !Tako da neko vrijeme nisam ni navračao na 145925.
U svakom slučaju hvala na obavijest(bolje ikad nego nikad).
73
9a6r

P.S.MALO NAS JE AL NAS IMA !!
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!