• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Veličina slika - opet...

Autor 9A5K, 20. Svibanj 2004, 08:27:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5K

Eto, nakon moje prošle primjedbe pred nešto više od 10 dana, slike su
optimizirane.
No, vidim danas, vijest o ARG rezultatima ARG natjecanja u Zagrebu
(objavio 9a6aa), a uz to slika od 1.5 MB!!...
Baš me zanima koliko vam se dugo učitava naslovna stranica?!

Zar urednik web-a ne bi trebao znati nešto o optimizaciji slika i odgovarajućim veličinama za postavljanje na web?... :?

73,
Krešo - 9A5K/K5CRO!

9A6A

Pogreška. Još se učim. Skinuh sliku.

73
9a6a

9A5K

Imaš još dvije u samom tekstu...
Iste veličine (1.5 MB + 1.5 MB)...:-)

Pozdrav..

9A6AA

Citat: 9a5kEto, nakon moje prošle primjedbe pred nešto više od 10 dana, slike su
optimizirane.
...
Zar urednik web-a ne bi trebao znati nešto o optimizaciji slika i odgovarajućim veličinama za postavljanje na web?... :?

73,
Krešo - 9A5K/K5CRO!

Bok Krešo,
Naravno da urednik weba zna nešto (!) o optimizaciji slika. Međutim, kako vidiš, na Tvoju primjedbu prvi je reagirao 9A6A, koji je i stavio te slike (Pero, Pero!), a nakon što je urednik weba (9A6AA) objavio rezultate.
Da si mi se obratio izravno, ja bih prije reagirao. Ovako, uopće nisam znao da su ikakve slike dodane...
Ove druge dvije (također, nepotrebno velike) slike sam maloprije maknuo... (18:20). U maloj sam stisci s vremenom (idem na put) pa ću ih vratiti kada budem opet "on-line".

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

Citat: 9A6AA
Citat: 9a5kEto, nakon moje prošle primjedbe pred nešto više od 10 dana, slike su
optimizirane.
...

73,
Krešo - 9A5K/K5CRO!

Bok Krešo,
Naravno da urednik weba zna nešto (!) o optimizaciji slika. Međutim, kako vidiš, na Tvoju primjedbu prvi je reagirao 9A6A, koji je i stavio te slike (Pero, Pero!), a nakon što je urednik weba (9A6AA) objavio rezultate.
Da si mi se obratio izravno, ja bih prije reagirao. Ovako, uopće nisam znao da su ikakve slike dodane...
Ove druge dvije (također, nepotrebno velike) slike sam maloprije maknuo... (18:20). U maloj sam stisci s vremenom (idem na put) pa ću ih vratiti kada budem opet "on-line".

73

9A6AA

Nema brige.
Ja sam samo ovo primjetio danas pri prvoj posjeti site-a, a uz tekst
je pisalo "objavio 9a6aa".
Budući da si ti urednik, otuda i komentari uz moj post..(priznajem da me malo iznenadilo)..
Prošli puta su slike bile neko vrijeme na stranici (doduše ipak manje veličine nego ovaj puta),
a ubrzo nakon posta ovdje, dobio sam odgovor, pa eto..

Sve ovo u dobroj namjeri...bez ljutnje, nadam se...:-)
A i tome je valjda namijenjen ovaj thread..:-)

73,
9A5K!

9A6AA

To sam i shvatio kao dobronamjerno  :wink:

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6A

s56a

Iskrene čestitke novom Predsjedniku i uredniku Weba.  Nadam se pojavi časopisa Radio bar djelomično u elektronskom obliku.  Kratke vijesti kao ova dole mogu se objaviti u cjelosti na prvoj stranici.  Refernce na pozivne znakove bi trebale omogučavati privatnu elektronsku poštu, a ne povratak na početnu stranicu.  U znak podrške sam vam poslao sliku sa K1ZZ sa posjete Acomu krajem 4. mjeseca.  Pomažem i 9A6XX oko Istarskih WWYC susreta.

73 & CU FN de Mario, S56A, a ponekad i 9A1P, 9A7P

9A6A> Obavještavamo sve zainteresirane za izradu transvertera za 70 MHz prema članku iz časopisa Radio HRS da se tiskane pločice mogu naručiti u stručnoj službi HRS-a.

9A6XX

ma nije vrag da se i S56A uspio pojaviti na ovom forumu :-)
već sam mislio da se radi o kakvom bojkotu :-)

9A5K

Bilo kuda, S56A svuda...:-)

9A6NMT

Da bi se izbjeglo nepotrebno trosenje vremena na neoptimizirane slike na server ce biti instaliran program ImageMagic koji kvalitetno realtime mijenja velicinu slika na potrebnu... :D  tako da makar netko uplodao sliku od 5MB nakon obrade ona ce biti normalne 'tezine'

s56a

9A5K> Bilo kuda, S56A svuda...

Zadnji vikend najčešče kao S50VBA umjesto S5046A.
Posebno se namučio OC Braco, 9A7R na 15 m...

73 de Mario, S56A

9A2D

...a da probate koju golu babu staviti na stranicu, garantiram da se nećete više buniti na veličinu slike....

73 de Vlado