• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ZYXEL 600 PRESTIGE- help

Autor 9A2KL, 04. Ožujak 2007, 22:33:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

Ima li netko kakvu ideju kako podesiti LAN mrezu. Probao sam sve i svasta ali nista od toga. Ne prepoznaje umrezene kompjutere preko wireles adaptera a ne prepoznaje ni server....!! Sta uciniti. Do sada je bio Siemens 515 i sve je radilo bez greske.
73's de Leon 9A9L

9A4QV

Pa jednostavno vratis se na SE 515 i opet radi  :D
sala mala,
Ima ovdje vecih strucnjaka, bezicnjaci su u tome jaki, no:

Imas li ti kucnu mrezu ili u firmi?
Ako imas kucnu podrazumjevas li server adsl prikljucak te ti se mreza sastoji od recimo jednog desktopa spojenog mreznim kabelom na taj Zyx a ostali se spajaju prezično?
Imaš li statičke adrese ili dhcp?
Imas li wep  i mac zastitu?

Eto malo pojasni u cemu je problem, pa se nadje netko ko mozda zna vise
Najcesce sto mozes cuti od T-coma je da hard-resetiras taj ADSL ruter, sa cackalicom i podesis sve nanovo, makni sve zastite , spingaj si racunala da vidis da li to upce radi pa onda dalje.

Eto
Adam

9A2KL

Vratio bio se ja na 515 ali on ne podrzava MAX-TV.

Upravo je tako kako si pretpostavio. Kucna je instalacija....desktop comp je zicom spojen na ADSL a ostali su na wireles. Vazno mi je samo da spojim 1 wireles. Nema nikakve zastite i resetirao sam sa cackalicom....hi. Naravno da sam prije procackao zube sa njom da nebude statrike....hihihi

Laptop se spaja na mrezu bez problema ali ne vidi ni jedan komp u toj mrezi. Normalno sa njega izlazim na NET ali nemogu uci u server jer ga ne prepoznaje. Nema jos nikakve zastite.
73's de Leon 9A9L

9A4QV

Hm,

Imas li na svim racunalima XP ili nesto drugo?
Ako imas 2000nt ili 98 trebao bi iskonfigurirati obavezno jednog korisnika,
šeraj si neki hard disk,

probaj dodjeliti statičke adrese svakom računalu
inače dhcp treba ponekad i do 30 sekundi da podijeli adrese
probaj pingati računala međusobno
jesu li ona u istim workgroupima

vjerovatno je sve to ok sta sam ja pitao jer ti radi sa siemensom,
dakle problem bi trebao biti u postavkama tog rutera

reci možeš li pristupiti ruteru bežično ali samo sa računala koje ti je spojeno kabelom na ruter (vjerovatno ti je adresa 192.168.0.1 i pass admin)?

Po meni je negdje problem u tom Zyx-u
Uostalom, sta kazu iz t-coma, nazovi ih na 0-800 free i mozda imaju oni koje rjesenje za max-tv.

QV

9A2KL

Pristupam routeru i bezicno i tu nema problema. Na svim racunalima je XP.
Onima u T-com je vazno da im radi MAX i da se preko adsl-a moze spojiti na net. I tu prestaje prica. To sve radi. U uputama koje sam dobio nigdje ne pise kako spojiti mrezu.... Postavke svih komjutera koji su bili umrezeni sa 515 su iste, tako da nema problema sa tim. Ali Zyx ne pusta dalje. I da ga ne lupim nogom i cekicem...hi
73's de Leon 9A9L

9A4QV

Leone,
tu moje poznavanje materije prestaje, tesko mi je ovako remote nesto vise reći, ali ako me sjećanje ne vara kolegi smo podešavali mrežu preko zyx-a ,lokalna mreža je radila, istina nismo koristili MAX-tv.

Sorry, pogledaj malo po news grupama koje se bave tematikom, mozda je vec netko ima slicnih problema, barem ti adsl radi pa onda proguglaj, uvijek se nadje neko rijesenje, ili ti se mozda javi netko ko je vec imao slicnih problema.

Pozdrav

9A2KL

Ok....hvala lijepa. Valjda cu nesto pronaci...
73's de Leon 9A9L

9A7YY

9A6ARP

leone iskljući na njemu NAT opciju i sve će ti raditi
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A5CW

Bok, postavi adrese rucno u rangu 192.168.1.10 pa na gore, gateway 192.168.1.1 .
Mislim da ti trenutno ne radi dhcp i da se spajas u bridge modu preko dial-upa u winxp.
Zato treba konfigurirati sam router da radi dhcp i pppoe automatski...
Jesi li imao automatiku prije kod spajanja na internet ili si pak na svakom racunalu imao dial up ikonicu na koju si klikao i tad se spojio na internet?
Pazi da port 1/2 su ti iskljucivo za mrezu a 3/4 iptv i da ti mreza nece raditi... ako si spojen na 3/4.
U principu morao bi sve podesiti iznova direktno u ruteru.
73...
p.s. Kasda je sranje ... ZYxel je nesto bolji... D-link rulez (siemens srednja zalost)
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !