• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Dali mi netko može odgovotiti!!!

Autor 9A6NFG, 13. Veljača 2007, 22:08:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NFG

Vozikam se danas sa mojim autom po cesti i lagano pričam na lokalnoj nuli sa jednim kolegom radioamaterom , dok pričam vidim ja netko blenda , pomislim odmah Murija !!!

pa nemam se šta bojat licenciran sam radioamater nemogu mi ništa idem polako i vezan sam , pogledam na km/h i čitam 65 km/h gledam u lijevo i vidim policajca kako fino se relaksira u svom šarenom fordu , on gleda mene i ja u njega  , ja produžim svojim putem kad nakon cca 500 metara evo patrole , kao da sam znao  !

Fino on palicu vani ja žmigavac i lago na desno , otvorim prozor on meni dobar dan i ja njemu , on nato , isprave molim znate gospodine zašto sam vas zaustavio , a ja nemam pojma vezan jesam i išao 65kmh a ograničene 70 stvarno nemam pojma , on meni : zato jer ste prije minutu pričali na mobitel , ja zbunjeno gledam i kažem da nije tako jer imam oca kojeg vozim sa sobom i može švijedočiti da nisam majkemi pričao na mobitel , on inzistira , ja se iritiran, jer nema pravo, ja njemu predliožim da pogleda na moj mobitel kada sam dobio zadnji poziv i kada sam ja nekog pozvao jer se u mobitelu sve prikaže , on neče da čuje jer mu je patrola koja me je vidila da pričam sada javina preko veze da me zaustavi jer sam ja pričao na mobitel ! OK , on traži da ja platim kaznu za prekršaj koji nisam "bar mislim" učinio , igrom slučaja radioamater s kojim sam imao QSO radi u policiji , ja predlažem njemu da provijeri , on neče ja opet njemu nisam bio na mobitel nego na ukv e sad se ja pitam dali je to isto ?????

dali sam dužan platiti tu kaznu ili ne ?????

9A6NFG

zaboravio sam , taj me policajac nije uopče pitao niti jedan dokument o vezi koju imam montiranu u auto a mogao sam imati "sofisticiranu opremu za prisluškivanje mobitela"HI!

9A3NC

Ciao Luka,

Pred dosta vremena sam nesto slicno cita na nekom USA forumu (more bit da je bilo na eHam.net), nazalost ne sjecan se kako je tamo ta storija finila :cry:

Vjerovatno je i policajac, ka mu je preko radija javi, napravi isti prekarsaj (ili policija ne govori na radio stanicu kad se peljaju, ili moraju bit u dva, tako da na stanicu dela onaj ki ni sofer).

Najbolje bi bilo da to ne platis, pa da se malo i sudis.... :D

Na kraju bi svi radioamateri lepo saznali na tvom iskustvu ca ih more cekat kad delaju /M.

Nisan ti bas pomoga, ali neka ti pomore sugovornik iz QSOa.

Kuraja i trdo spreda

73 Fredi

9A6NFG

onda su svi u prekršaju ako tako gledamo ; vatrogasci , ambulanta , vojska , policija , hep , vodovod, taxi , i šta ti ga ja znam , ali želim čuti konkretan odgovor od kompetentnih ljudi ili neka me netko uputi " negdije " gdije ću nači odgovor 73 de 9a6nfg možda nikad više /M (zbog500kn)

9A7WA

ZOSPC (Zakon o sigurnosti prometa na cestama ) pogledaj koji je član
 tamo najtočnije piše objašnjenje prekršaja i dali se isključivo spominje
 mobitel itd........... ovima na cesti to ne vrijedi dokazavat, jedino kasnije
 na nekom drugom mjestu    

Nadam se da sam ti bar malo pomogao

73  de   9A7WA

9A4NF

IX. VOZAČI

1. UVJETI ZA UPRAVLJANJE VOZILIMA

Članak 196.

...
...

(3) Vozač motornog vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja motornim vozilom.

(4) Mobitel se može koristiti za vrijeme vožnje ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke.

Nažalost, naglašeno je: "mobitel niti druge uređaje", što znači da bi drugi uređaji mogli biti radio uređaji...

73 Damir

9A6NFG

Tako je Damire potpuno si u pravu 73 DE 9A6NFG / M ali samo dok me žena vozi !

9A5TD

Citat: 9A6NFG.....dali sam dužan platiti tu kaznu ili ne ?????

Ma daj Luka ne lupetaj, znas da je to nemoguce dokazati i moze ti popustiti. Slicno se desilo i jednom mom kolegi ali taj je spaljen 150%, i ima 130 kg u njemu, ali nije debeo !! Nakon sto ga je pandur pokusao ubijediti da je on pricao na mob. ovaj mu je odgovorio da je bas pricao sa njegovom zenom i dogovorio EDIT BY ADMIN posto je muz glupan na poslu. Nista ga vise nije pitao. E sada tko ima muda neka izvoli, ja ipak ne bi.