• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Poziv webmasteru...

Autor 9A3VV, 22. Svibanj 2005, 21:53:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

... da žurno poduzme nešto kako bi se zaustavila lavina spama koja se obrušila na adrese elektroničke pošte članova HRS-a! Dnevno na moju adresu stiže od 20 na više besmislenih poruka (poneke su čak i naslovljene na moj znak) što je prevršilo svaku mjeru. Napominjem kako imam više adresa elektroničke pošte, od t-com.hr do yahoo.com, i niti na jednoj mi se ne događa ovo što imam na adresi znak@hamradio.hr! Ako ništa ne bude urađeno u dogledno vrijeme biti ću prisiljen zatražiti zatvaranje svoje adrese na hamradio.hr!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Od mog prošlog apela 22. svibnja 2005. godine do danas, 7. lipnja 2006. godine, ama baš ništa nije urađeno da se obuzda ta lavina spama koja se svakodnevno izljeva u naše inboxe. Ni dan ne prođe a da mi se u inboxu ne pojavi najmanje 20 spam poruka. Sreća moja pa u TheBat! mail klijentu nije teško postaviti filtre ali opet svakog dana imam posla.

Ne bi to smio biti neki problem, makar obilježiti spam poruke kao što to radi T-Com pa bi ih bilo lakše odmah preusmjeriti u trash box.

Može se nešto konačno uraditi? Pliiiiizzz...

I još nešto: može li se ispravno podesiti sat, kasni cijela dva sata za aktualnim lokalnim vremenom?!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3TY

Iz mog dosadašnjeg (minimalističkog) iskustva mogu ti reći da je pravi put za kontaktiranje webmastera preko njegovog e-maila a ne putem ovog foruma. Tako su mi rekli drugi i webmaster potvrdio.
Zločesti bi pomislili da ga ne zanima što tu ljudi pišu o webu hrs-a  :twisted:

Inače, webmaster ne mora biti nužno i postmaster, pa možda kucaš na kriva vrata.

A što se više tvoja e-mail adresa bude pojavljivala na web stranicama u čitljivom obliku i što više tvojih sugovornika bude imalo viruse i spyware to ćeš i ti dobivati više spama. A da nisi sam potvrđuje i Bill Gates koji neumorno radi na rješenju problema spama...... :-)

Nek ti je sa srećom .....
73 de Ivo, 9A3TY

9A4RV

http://www.hamradio.hr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=904&start=20

Da ne tlačim evo novi info.
E-mail na 9a0tcp od 18. 11. 2005 do 09:19, 7. lipnja 2006. – 1.460 poruka. Sve Spam. Većina nečitljivo (Far East), ostalo software, a ima nešto i medicinskih pripravaka.

E-mail na hamradio – 0 bodova.

Predlažem posjet – http://www.cert.hr/htmltext.php?id=16&lang=hr

73,
Romildo, 9A4RV

9A4GL

Bok,

što se call@9a0tcp.ampr.org tiće sva pošta prolazi kroz Spam Assassin anti-spam software koji vjerujte dosta toga očisti (dok je spremao spam poruke na disku zatrpao je disk u roku par mjeseci pa ih sada trajno briše), no ipak dosta toga nedetektira. Ako nekoga tješi ja dobivam cca 50 spamova dnevno, već sam se navikao, nije mi postalo teško obrisati taj spam, jedini je problem što često obrišem i nešto korisno. Kada je jednom Spam Assassin bio isključen primao sam oko 150-200 spama dnevno, dakle ipak nešto ublaži tragediju. Često pogledam od kud spam dolazi, jedno 80% spama dolazi sa dalekog istoka (čak i sa njihovih sveučilišta) i već sada je blokirano primanje maila sa više od pola adresa iz Koreje, Kine i Hong Konga.

Na call@hamradio.hr koliko znam isto Spam Assasin radi svoj posao. Na žalost nismo yahoo ili neko sličan pa da imamo par 100 ljudi koji rade na anti spamu i brišu svima mailove od određenog spamera kad netko prijavi spam.

Svakako poslušajte Romilda i pročitajte dobro:
http://www.cert.hr/htmltext.php?id=16&lang=hr
tu je dobro opisano kako se boriti protiv spama, no iskorijeniti ga nećete.

Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr