Hrvatski Radioamaterski Savez

HRS => Web HRS-a => Autor teme: 9A5TD - 03. Ožujak 2007, 23:04:38

Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A5TD - 03. Ožujak 2007, 23:04:38
1. Milsim da bi bilo dobro uvesti neku vrstu markera ili drugaciju boju za oglase koji su promjenjeni u odnosu na prvobitni sadrzaj. Tako ce biti pregledniji na prvi pogled.

2. Bilo bi posteno ograniciti broj oglasa na max.5 u roku 30-dana (mjesecno po kategoriji), po pozivnom znaku, smeta mi da se neprestano ponavljaju oglasi istog sadrzaja na vrhu podskupina.

3.Ako nekome treba vise od 5-oglasa mjesecno onda se moze lijepo potruditi i urediti svoj web prostor na HRS-u pa neka kaci tamo sto got ga je volja, vise od 5 kom. nije HAM razmijena nego BUSINESS.

4. Pod rublikom oglasi dodao bih i Multi Banner koji se moze zakupiti tjedno ili mjesecno pa neka se nesto i zaradi :-))

N.H.F.  Posao je posao, ljubav je ljubav.
Naslov: IP broj provjera
Autor: 9A2US - 04. Ožujak 2007, 06:44:21
normalno ..trebalo bi staviti i IP broj kraj svakog člana koji daje neki oglas ili post na forumu....nije mi jasno...pojave se neki postovi na forumu ( lažni ili pravi ) a istovremeno i na rubrici mali oglasi taj isti da 5 oglasa da prodaje nešta ili kupuje..pa jel tu onda netko nekoga kopira , clonira, hackerira ???..nije mi baš jasno da se odjednom pojavio netko tko koristi naše pasworde z alkogiranje i sada piše ovdje šta hoče sa namjerom da samo dođe do rasula i svađe... 73
 :)
Naslov: Nisam znao da prodajem ,već prodano
Autor: 9A8DU - 04. Ožujak 2007, 07:38:12
Počeo sam sumnjati da nisam mjesečariti počeo,da  ponoći stavljam u oglas sve prodano,obzirom dasu se moji oglasi pojavili u vrijeme punog mjeseca.73 za sve Drago 9a8du
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A3TA - 04. Ožujak 2007, 09:55:37
Vjerojatno ću zažaliti što me zasvrbio prst, ali jače je od mene...

Evo što se dobije kad ja prodam TS-850S, a netko drugi ne?!

Kratka uputa za korištenje svih internet foruma: Ne čitam što me ne zanima, nemojte ni Vi.

Ovako čitaš nešto kao stara baba, pa ti krivo što si čitao?

Smeta što se konačno netko u Hrvata počeo "ozbiljnije" baviti nabavom opreme i servisom za amatere? Probajte Vi, milijarde su u pitanju. I namjerno navodnici, od toga se jedva skupi za gablec.

Ovaj forum ima neriješenih problema, oglasnik nije jedan od njih.

I, konačno, zašto misliti da svi nemamo nekoliko prijatelja koji će ustupiti passworde da nečiji oglas ne izađe s drugim znakom? Bar je to ovdje učestala praksa.

9A9C, 9A8DU, 9A2HC, 9A4WT, 9A5TD, 9A2LY, koji su uz mene nešto češće u oglasu ne smatram konkurencijom, nego raznolikom ponudom. Uostalom, s prva četiri se često čujem telefonom...

I, ljudi, uživajte, život je kratak. Bar ja to znam...

I ne čitajte do kraja ako vas ne zanima, ispadnete gori od babe...

Srdačan pozdrav Dado
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: VE3ZIK - 04. Ožujak 2007, 10:34:25
DARC je to rijesio ovako :) :
Jednom mjesecno clan ima pravo na oglas u CQ DL, kao i na WEB. Besplatan oglas, of kors.
Ostalo se placa.
Postoji i rezervna varijanta, a to je da budete pretplatnik Funkamateur i evo oglasa na popularnom www.funkboerse.de .

ps. Misljenja sam da je forum bio pregledniji...
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A6C - 04. Ožujak 2007, 11:22:05
Kao i obično, protiv sam svakog ograničenja. Jer, možeš sve što imaš nabiti u jedan oglas od pola metra, ili objaviti pet jednako dugih. A što ako imaš 58 stvari za prodaju?

Dosadašnja praksa pokazuje da nema ni potrebe za ograničenjem broja znakova u jednom oglasu, jer nema kobaica ni plahti.

Slažem se s Dadinim prijedlogom - ono što te ne zanima, jednostavno preskoči i svi zadovoljni. Pristup na internet, na HRS WEB pa tako i na oglasnik, nije obavezan.

Ljepota je u slobodi izbora. Ili u ogledalu, zavisi...

Kao u miješanoj voćnoj salati, svatko nađe nešto za sebe, a nešto preskoči.

73 GG
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A5TD - 04. Ožujak 2007, 12:23:27
>>Evo što se dobije kad ja prodam TS-850S, a netko drugi ne?!

Imam osijecaj da se to odnosi na mene pa cu i odgovoriti:
 
Svaka roba ima svoga kupca i uopce mi nije krivo ako si ti ili netko drugi  prodao neki uredjaj, da pace, bolje da se radi sa njim nego da stoji i skuplja prasinu. Pri objavi oglasa naglasio sam da ima ant.tuner ugradjen jer su me ljudi nazivali i zapitkivali da li je sa tjunerom, posto si ti prodavao uredjaj bez tjunera a ta serija se nije isporucivala bez AT-a.


>> Smeta što se konačno netko u Hrvata počeo "ozbiljnije" baviti nabavom opreme i servisom za amatere? Probajte Vi, milijarde su u pitanju.

Glup je onaj kome bi to smetalo, mala smo zemlja, malo trziste sa losom plateznom moci za ovakav hobi i nema te firme ili pojedinca koja bi mogla prezivjeti od djelatnosti striktno vezane uz HAM opremu i uredjaje, svi alternativni izvori su dobrodosli ali..................................????

Pojam ozbiljnije podrazumijeva puno vise od toga no ono prvo iskljucuje ovo drugo, jer pod ovo drugo spadaju racuni, atesti, garancije, uvozne dozvole, RSO i da dalje ne nabrajam, zbog par SWR instrumenata u posiljci (za carinu je to bio MJERNI a ne indikatorski instrument posto ima kazaljku sa numeracijom) bio sam prisiljen napraviti RE-export jer pametovanju nije bilo kraja....uglavnom pusiona za mene po vise faktora....


>>Konačno, zašto misliti da svi nemamo nekoliko prijatelja koji će ustupiti passworde da nečiji oglas ne izađe s drugim znakom? Bar je to ovdje učestala praksa.

Ja samo mislim da si ipak pretjerao sa ponavljanjem oglasa bez potrebe, (ocito je netko isto to pomislio na WiFi grupi), nije to nista osobno nego samo gledano sa HAM strane, po pitanju one privatne siguran sam da cemo mi medjusobno i trgovati i trampati uz pivu i cevape sve dok imamo sa cime :-)

Ovo je samo moje misljenje i nitko se ne traba sloziti sa njime, ipak zivimo u demokraciji !!!
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A2D - 04. Ožujak 2007, 12:26:59
Ne zagovaram ni jednu tezu, ali nije li istina da tu svatko može naći nešto, ako mu to treba. O švercu mislim da nema niti riječi.
Opet ponavljam, nama ne treba prevelika kontrola, tko pretjera taj će i sam vremenom shvatiti ili će ga se otjerati reakcijama, ma koliko se to njemu okrutno činilo. Papir (a i ovo je sličan medij) oduvijek je trpio mnoge stvari pa će i u buduće, prema tome ne treba se baš "sekirati" ako netko lupi i neku glupost.

73 de 9a2d
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A5ADH - 04. Ožujak 2007, 13:03:16
Na sve dosada navedeno dodao bih:
1. automatizirati brisanje starih oglasa nakon isteka, ili zabraniti dodavanje novog oglasa ako korisnik ima istih koji su istekli a nisu obrisani.
2. skratiti vrijeme trajanja oglasa na npr. maksimalno 2 tjedna; dobiti će se na preglednosti oglasnika
3. sjetit' ću se još nečega, možda :-)

73, DG
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A3AMQ - 04. Ožujak 2007, 14:18:34
Uvjetovati da se metne nekakva barem okvirna cijena, tako da ako mi ista i odgovara mogu pokušati stupiti u kontakt sa prodavateljom.

Ovako NO SMS, NO POST RE... ,NO.... a broj iz oglasa je broj mobitela pa zbog čega bi ja potrošio 2-3 kunića da bi saznao da mi cijena ne odgovara.

73 de BOXI  9A3AMQ

pozdrav  :wink: "webmajstorici"
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A3TN - 04. Ožujak 2007, 19:17:56
Ima ona: "DAJ ČOVJEKU VLAST PA ČEŠ VIDJETI KAKAV JE"

preneseno na ovaj web:
"DAJ NEOGRANIČENU SLOBODU PISANJA, PA ĆEŠ LAKO ZAKLJUČITI TKO JE TKO U RADIOAMATERA"

Boris
9a3tn
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A4QV - 04. Ožujak 2007, 19:23:01
Citat: "9A5ADH"

3. sjetit' ću se još nečega, možda :-)

73, DG


Pozdrav, evo sjetio sam se ja, jesi li jos zainteresiran za FT-847, evo odlucio sam ga prodati, cijena 1.100 Eura, ocuvan, ispravan, bez problema.
Kupuje se nesto drugo inace ga ne bi ni prodavao.
Javi ako si zainteresiran, u protivnom ce na oglasnik.

Pozdrav
Adam
Naslov: ZA 9A4QV
Autor: 9A5ADH - 05. Ožujak 2007, 11:07:53
Citat: "9a4qv"
...jesi li jos zainteresiran za FT-847...

Pozdrav,

moram razmislit'  :roll: .
Radi li to i na 70 Mhz?

73, DH
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A4QV - 05. Ožujak 2007, 11:44:50
Pozdrav,

Radi ALI (veliko ali), znas koji su problemi na 70mhz sa ovim uredjajem,
ja sam odradio dobar broj veza, no imas nekih limita ako ne napravis modifikacije, ja nisam cackao po mome tako da sam radio sa 10w i naculio usi, hehe.

Adam
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: n1yu - 05. Ožujak 2007, 17:17:56
9A3TN citat: "DAJ NEOGRANIČENU SLOBODU PISANJA, PA ĆEŠ LAKO ZAKLJUČITI TKO JE TKO U RADIOAMATERA".

Matematicari bi rekli, to je potreban ali nije dovoljan uslov.  Ukoliko je pisac anoniman, onda ce verovatno napisati sta stvarno misli, a u ostalim primerima ipak deluju neke moralne kocnice.  Granice postavlja demokratska razvijenost i kultura drustvene sredine.  Nedavno smo naprimer videli nacionalisticke ispade u emisiji "Big Brother" cak u Engleskoj.  Pobedila je ugrozena Indijka.
Naslov: ZA 9A4QV
Autor: 9A5ADH - 05. Ožujak 2007, 18:05:21
Offtopic:

Citat: "9a4qv"
...ja nisam cackao po mome...

Znači, to je bio Leon, ili se varam :?:  :roll:

73, DH
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A2KL - 05. Ožujak 2007, 21:03:53
Sta je bio Leon???
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A6C - 06. Ožujak 2007, 05:27:12
DAvore, možda da umjesto brisanja starih oglasa otvorimo jednu rubriku gdje bi ih smjestili bez brisanja, koja bi se mogla otvoriti na zahtjev, umjesto da se otvara odmah.

Ti oglasi ipak pomažu i kupcima i prodavačima.

GG
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A5ADH - 06. Ožujak 2007, 11:02:29
Moglo bi i tako. Vidiš i sam da ima oglasa starih nekoliko mjeseci, a maksimalno "trajanje" oglasa je 20-ak dana, kako stvari stoje.
To prebacivanje u "koš" ili brisanje može se automatizirati, ili se može tražiti od korisnika da prethodno briše ili ažurira stare oglase kako bi mogao postati nove.
Ali, ionako, u zadnje vrijeme, ni traga ni glasa od webmajstorice, moderatora, urednika, kape... tak' da od toga ne bu' niš' do daljnjega. Staffići k'o da su u zemlju propali  :?
Pitam se zašto se uopće trudim i uništavam tipkovnicu :?: .
Bilo je to retoričko pitanje, mogući odgovor je, zlobnici bi rekli: "... same zate da već ne'š bil junijor..." :lol:

73, Davor
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: n1yu - 06. Ožujak 2007, 14:49:18
Radioamateri smo uglavnom sposobni samoregulacije na frekvencijama.  Do povremenih ispada dolazi u trenutcima preteranih uzbudjenja oko retkih DX-ekspedicija.  "Policajci" su dodatno aktivni u vecim takmicenjima pokusavajuci uvesti striktno postovanja IARU preporuka oko podpodela opsega za razlicite vrste modulacija.  Promet na UKV reflektorima je opao, a time i nesporazumi u lokalnim okvirima.

Nema razloga, da bi situacija bila drugacija na radioamaterskim forumima koji dopustaju vise slobode ali jos uvek je korisno izbegavati politiku i religiju.  Srecom nismo optereceni sportom sa izuzetkom ARG :-)  Korisno bi bilo vece ucesce lepseg spola i omladine sa tolerantnijim stavovima.  

Pcelica bi imala dovoljno posla sa administrativnim uredjivanjem nepotrebnih novih tema i azuiranjem zastarelih podataka.  Govor mrznje je konacno utihnuo i nepovratio se!
Naslov: SAMO TI PROVOCIRAJ
Autor: 9A8DU - 07. Ožujak 2007, 14:04:15
:lol:73 za sve a posebno za provokatora 9a8du
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A5ADH - 12. Ožujak 2007, 13:54:02
Svaka čast izmjeni :idea: , tek sad je oglasnik dobio na NEpreglednosti :roll: . Čemu onako široka rubrika cijena, a sam info o oglasu je rascjepkan u više redaka :?:
I usput pitam: što je sa oglasima kojima je davno istekao rok :?:

73, Davor
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A2KL - 12. Ožujak 2007, 14:53:11
Ma koji govor mrznje. ???? Nigdje nije bilo nikakvog govora mrznje osim povremenih prepucavanja pojedinaca. "Kolegica" je ocito bila samo pokusaj da se destabilizira masa na forumu ali ocito da je vidjela da to nije za nju. Za ovaj forum treba znati nesto o radio amaterizmu a i pojedinacnim odnosima pojedinh kolega. To je za nju izgleda bio preveliki zalogaj. Lako je "mesti" po nekakvim chatovima i mircevima i ircewvima i icquima i iskricama ali ovo je ipak HRS forum a ne neki "levi" forum. I ocito da su neki tamo shavatili da je to bio uzaludan pokusaj. Sada izgleda nemamo ni webmastera ni moderatore ni webadministratora. Eto neki dan sam cak vidio da je i SISTEM- administrator bio nazocan, a ja se sjetio da sam negdje procitao njegovu ostavku. Suncokret se uvijek okrece tamo odakle sunce sije. Mogu si zamisliti kakva ce sve pitanja i potpitanja biti na tribini u Kraljevici. Nadam se samo da nece biti limitirano vrijeme, a dobro bi bilo da budu prisutni i pravnik i lektorica jer i za njih ima pitanja. To ne spada u govor mrznje nego u razmisljanja malog "Perice".

A sto se tice oglasnika, koliko sam vidio u ispunjavanju za prodaju lijepo pise koliko zelis da ti oglas bude aktivan. I tocno navodi 3 datuma. Po nekim logicnim razmisljanjiima to je valjda postavljeno za automatsko brisanje po isteku datuma vazenja oglasa. Da imamo webadministratora a ne "metlicu" vjerojatno bi to bilo sredjeno za automatsko brisanje. Valjda je sve drugo vaznije nego uredjenje web stranice.
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A5ADH - 12. Ožujak 2007, 15:06:25
Citat: "9a2kl"
... Valjda je sve drugo vaznije nego uredjenje web stranice.

Očito da je tako, a i ima važnijih stvari od samog portala. Samo, rješavaju li se iste, i po kojem prioritetu, pitanje je sad :?:

73, Davor


Huh, nisam ni skužil'; evo mene u klub 100 and up; nis' več junijor  :lol:
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A2KL - 12. Ožujak 2007, 15:17:48
Sad si prosjecni.....hi.

Da si master vidio bi iz konteksta da se to sto si quotao odnosi na uredjenje web stranice a ne na neke brljavstine u HRS. A dali se rjesavaju valjda cemo jednom saznati.
Naslov: Uredjenje HAM oglasnika
Autor: 9A5ADH - 12. Ožujak 2007, 15:37:30
Upravo sam tako i želio.
Sve se slaže, zar ne? Čak bi i master to skužio.


73, Davor