Pazinski radioamaterski vikend

Hrvatski radioamaterski savez u suradnji s izvršnim organizatorom radioklubom “Pazin” iz Pazina, u rujnu organizira kamp za mlade pod nazivom “Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade”. Kamp je namijenjen mladima viših razreda osnovne škole koji žele upoznati radioamaterizam i tehničku kulturu, te onima koji već imaju iskustvo ali žele proširiti svoja znanja.

Polaznici kampa pod vodstvom trojice mentora kroz tri dana općenito upoznaju radioamaterski svijet, a detaljnije su obrađuju dvije teme: radiooperator i amaterska radiogoniometrija. Predavanja i prezentacije održavaju se u  prostorijama Radiokluba „Pazin“ i Društvenog Centra „Veli Jože“ Pazin, dok se praktični dio odrađuje na terenima u Tićanu i Bertošima.

Osim predavanja i radionica učenicima se organiziraju i zabavni sadržaji poput kvizova, računalnih igraonica, tjelovježbe, razgledavanja starog dijela grada Pazina i projekcija radioamaterskih filmova s raznih ekspedicija i događanja kako bi im se zadržala koncentracija za učenje i rad.

Po završetku polaznici pristupaju ispitu znanja, nakon čega dobivaju diplomu za uspješno sudjelovanje u kampu.

Izvještaji