• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4SS

Pozdrav svima,
citat 9A4QV: "Lijepo se mogla otvoriti nova tema sa naslovom, crtanje dijagrama ili izračunavanje ERP-a što bi bila radioamaterska tema i korisna svima,...."

Svaka čast mladiću, najpametnija ideja do sada i stvarno bi bilo korisno.

73 de Stjepan

9A3VV

Citat: 9A3AG  u 26. Veljača 2009, 09:32:09
...
pozdrav Damire,

jel ovo šala ili ti to ozbiljno? Ako je ozbiljno, nije u redu, a ako je šala, nadam se da je Koki tako shvaća...

73,

Saša, 9A3AG
Ozbiljno je Saša, ozbiljno, a je li u redu ili nije ovisi o tome kako tko gleda na Kokijeve litanije.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Citat: 9A2JG  u 26. Veljača 2009, 10:18:35
Postoje osobe koje bi se , bez razmišljanja, mogle nazvati lakmus papir.
On tu služi da provocira, vrijeđa, lupeta, a sve nekažnjeno. Kao, tobože, penzioner, pa je zaštićen ko lički medvid.
Više puta sam ti Damire napisao da ti nisi za civilizaciju, jer nemaš prikladno ponašanje za nju. Upravo ti si eklatantan primjer osobe koja osijedi, a pameti nema.
Zato, uhvati se radioamaterstva, ako ti je to još hobi, mene i ostale, ostavi na miru.
Ovo ti pišem po , jubilarni, treći put. Amen.
...
Ako tko ovdje lupeta to si najprije ti Koki. I je ti retorika na visini: lički medvid, nisi za civilizaciju, pameti nema... Rekao bih ti još ponešto ali neću ovdje, nije prikladno i spustio bih se ispod tvoje razine a to si ne mogu dopustiti. Reći ću ti u Kraljevici ako dođem.

Saša, pročitaj ovo boldano. Ali nemoj misliti da tražim zabranu za Kokija, Bože sačuvaj, neka njega i njegovih litanija...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A8DU

Pozdrav,nije važno što je napisano nego tko je napisao.
73 Drago 9a8du(život damo zastavu nedamo)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

A znamo dobro tko je napisao ::) Pa mu nećemo uzeti za zlo ;) Je l' tako šefe ;D
73 Damir 9A3VV

9A8DU

Pozdrav,Damire naravno uvijek gledam tko je napisao.ljepi ti pozdrav,možda se vidimo u Kraljevici,dok mi budemo kahvendisali ,Koki će se upoznavati sa susjedom po celom telu.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Prodam CW filter za TS-530, uređaj star 30 g. I nastane gužva, jer kako to nije novi, zapakirani filter, kako to da HP express na otoke ide dan više, kako to da je poštarina na trošak kupca...

Evo to napisa jučer čestit i pošten trgovac (koji sam sebe tako nazva) Dado 3TA. Pošto, kako napisa, prođoše tri godine, on se , eto, našao ponovo pozvan i prozvan 9A RA čitateljstvu obrazlagati svoju čestitost, nije zgorega da ta ista RA javnost (ponovo) čuje i drugu stranu.
Dakle, samozvani trgovac je prodao CW filter a da kupca ni jednom riječi, a imao je šanse i usmeno i pismeno, nije upozorio da je riječ o rabljenoj stvari.
Cijena je bila kao za novu.
Troškovi slanja stavljeni na preuzimatelja pošiljke, iako nije bili ikako dogovoreno.

Kada sam se pobunio, prva mu je reakcija bila, da se PODRAZUMIJEVA da je za stari uređaj rabljeni komad!
Glede cijene je rekao da je to ta cijena, i , amen.
Odgovorio sam mu da sam našao diljem svijeta još uvijek dijelove za 530S koji su novi, a da se po Općim trgovačkim uzancama obavezno specificira da li je roba rabljena, te ako  jest, ne može koštat kao nova.

Sada, dragi radioamateri čitatelji, sami prosudite ko je Vuk, a ko Crvenkapica u bajci koju je napisao 3TA, i naglo zaključao. Da ne bi ustali braća Grimm i nadopisali nastavak? Anderssen , morti?

73, Koki 9A2JG

P.S. Ima još, ali, ostavimo nešto i za ožujak...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

Poklanjam,filter za CW 500 HZ,za KENWOOD TS-930 i slične uređaje.
73 Drago 9a8du( Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

I ja sam Drago lani poklonio čovjeku za Collinsa, samo mi je žao što je čovjek spriječen poslom da ga (za sada) i koristi. Uzdravlje.

73, Koki 9A2JG

9A3GE

Stalno protiv..ovoga onoga....ti si neki šaljivi ..? Ili je ozbiljno...braća Grimm su bili poznati radioamateri....a tek Andersen....prvak svijeta u radioamaterstvu..? Ako 3TA trguje ..to je njegov biznis i točka...ta živimo u kapitalizmu..? Bah..! M.

9A2JG

Stvarno sam mislio Martine da si odrasla osoba, kad tamo, evo te opet.
Dakle, ako baš očeš, ka u pučku školu : Niko na svitu nema ništa da se iko nečim bavi ako je to legalno, registrirano itd. Osim toga u svakom poslu postoje Uzance. U trgovačkom, tzv. Opće trgovačke uzance. Tamo ti piše ono što sam ja napisao. Napisao sam, jer se autor posta opetovano busa o poštena trgovačka prsa, a to baš i nije ovdje slučaj. Zaključeno (ma ne i zaključano). Laku noć.

73, Koki 9A2JG

9A8DU

Pozdrav,sa Dadom sam puno puta trgovao za malo skuplje stvari ,uvijek je bilo korektno,Dadi čak možeš i vratiti ako ti se roba iz nekog razloga nesviđa,naravno kupac uvijek plaća poštarinu,daklem ako i postoje neki nesporazumi očito je došlo do nejasnoća  u komunikaciji,sve se da ispraviti uz gajbu Karlovačkog.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dobro jutro Drago. Ne vjerujem da ikome trebaju advokati. Ja to nisam iskopao, nego on. Osobno se ne bih ikada bio više po tom pitanju javio, da me javno ne vuče za jezik.
Dođi u Kraljevicu, popijemo gajbu, plaćam pola, još ti poklonim knjigu (udžbenik) di češ vidjeti da se ne podrazumijeva sve što bi novokomponirani trgovci htjeli da piše (ili da život ide po tome). Ja završio.

73, Koki 9A2JG

9A8DU

Pozdrav,bojim se da si me krivo razumio,ja neželim ničiji odvjetnik biti,ja sam samo prepričao moje iskustvo sa Dadom,daklem Dado je osoba od mog povjerenja,istom bi mogao povjeriti sve moje RU,a da bih pri tome bio siguran da me narečeni gospodin nebi prevario,što ne znači da tebe ili nekog drugog nije,ali to su vaše stvari,
evo recimo meni jedan gospodin RA naruči rotator ama nov,pošaljem,on ga vrati sa tvrdnjum neispravan,ja probam radi! nazovem a on veli valjda nisam dobro spojio,sve bi bilo uredu da ja nisam platio poštarinu,
što da se radi život je takav,kada bi sada ti sa njim pričao tvrdio bi da je on upravu,tako je to i u tvom slučaju sa Dadom,prihvaćam poziv na pivo.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2KO

Definitivno je demokracija na naš naćin uništavač HAM SPIRITA.......
Mješanja ta dva pojma rezultat je svega onoga što se dogadja negativno na opsezima.

Ham spirit je ruža u đardinu znanja, poštovanja, ljubavi i stiska ruke prijatelju.
Ham spirit izvire iz vrutka ljudske dobrote i regula svega onoga dobro što je u nama radioamaterima.

Red, rad i disciplina....nekako poznato ... neugodno za uho, sve do trenutka kada to ne prihvatiš, onada postaje sinfonija sklada, prosperiteta i radosti boravka na opsezima, uz lemilicu , natjecanjima i na Forumu.

I na koncu u demokraciji svatko ima pravo na svoje mišljenje, samo treba razmisliti kada ga možete izreči.

Suprugama ruža i pušlek Vama stisak ruke Eduard.