• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL KARTICE

Autor 9A6R, 11. Prosinac 2008, 07:50:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Dobro jutro momci vi koji tiskate i šaljete kolegama po svijetu QSL kartice.Drago mi je da smo dali u tisak oko 100000 komada.Tako rade pravi RA jer je pisano pravilo da se nakon svake održane veze ona i potvrdi slanjem QSL-ke.A ovi što vam pišu suprotno, kidaju i vlastite koje prime i ne šalju nikome a to  ne naglašavaju u vezi,što o takvima kazati?Prosudite sami.
Svi koji potvrđujete kolegama održane veze skidam kapu do zemlje i hvala na održavanju HAM SPIRITA.Predstavljate sebe,Savez i domovinu u najboljem svjetlu.
Živili momci i zdravi i veseli bili.

73,9A6R

P.S.Ako netko treba moju karticu stojim na raspolaganju,šaljem direkt o vlastitom trošku.

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3TA

Kaj to tak ide: Tko treba moju karticu, šaljem poštom...

Ak me još sjećanje služi, kaj nije išlo: Tko odradi vezu sa mnom, dobije karticu?

Ak ipak griješim, daj pošalji jednu na 70 MHz, baš mi takva fali.

Pozdrav Dado

P.S. U očima onog kaj čuva stare kino karte, mi kaj ih bacamo nismo normalni. Kaj te briga ak neko neće QSL-ku...

Ili, kak su rekli naši stari: Svaki bedak ima svoje veselje...
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3MR

Za one koji rade malo veza i puno im je isprintati 5000 QSLki zgodno rješenje je: http://www.globalqsl.com/

Platite i pošaljete e-log, ostalo odradi firma od printanja do slanja preko biroa. U zadnjem kontingentu QSL-ki primio sam oko 10% takvih QSLki.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A6R

Ajde Dado ne pričaj svašta.Ti si posvađan sa radioamaterizmom.Puno ti bolje ide kupim/prodam/preprodam.Drži se toga i sve u redu.

9A6R

9A3TA

Prvo off topic:

Još jednom po stoti put:

U slobodno vrijeme sam radioamater, a u radno serviser i trgovac elektronikom.
Ako to nije upitno drugdje na svijetu, ne znam zašto bi bilo kod nas.
Ja tebi tvoje radno mjesto niti sudim niti osuđujem.

On topic:

Da si održao vezu sa mnom, dobio bi moju kartu via biro.
Kako nisi, moja karta = 0 bodova.
Ja šaljem 100%, tko je želi neka čuva, tko dere nek dere. Nitko ga zbog toga ne mrzi.

I mene osobno veseli svaka primljena.

Pozdrav Dado

P.S. I ti imaš KP2 i KP5? Ili si s njima posvađan? Via biro?
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A6R

Dado, posljednji pozdrav od tvog kolege RA iz provincije Dalmacije.
SK ;)

9A6R

9A3VV

A baš je lijepo započeo topic. Odlučim napisati i ja svoje mišljenje o QSL karticama kad, čitajući dalje, naiđoh na uzajamno pljuvanje. Pa, zaboga, što vam to treba? Kud god kreneš na ovom forumu netko nekoga pljuje, vrijeđa, omalovažava... :-[ :-[ :-[

Ipak, reći ću da sam pristaša QSL kartice i da za mene veza koja nije uzajamno potvrđena QSL karticom nije kompletna. I to baš papirnom, vlastoručno ispunjenom i potpisanom. Bar ću ja tako postupati sa svojim vezama i QSL karticama koje očekujem iz tiskare. Stvar je to ne samo uvažavanja kolege s kojim smo održali vezu nego i pristojnosti. Bar ja to tako vidim, a ako se netko sa mnom ne slaže - njegov problem. I bez pljuvanja i vrijeđanja molim! Hvala!  :)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5CW

73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Hrvati su konačno oživotvorili Teslin izum, prijenos energije na daljinu, bez žice (doma) ! Više od pola na listi koji su radili Desecheo, nema doma ni tu žicu !

9A3VV

Kako sam na sporoj vezi ne čeka mi se cijelu noć da se otvori taj tvoj link, ali sudeći prema naslovu otišao si off topic. Zar ne bi mogao na drugi način reći svoj stav na ovu temu?  ???
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!